Klicka in på redaktionen
Klicka in på redaktionen
Schlagers fem grundare: fr v Bengt Eriksson, Mats Lundgren, Thore Sonesson, Håkan Lahger. Lars Esselius (infälld).
Schlager så här 25 år i backspegeln

^top

inblandade bodde den natten på redaktionen, men ingen sov. Svårigheten låg mer i att hålla sig vaken under bilkörningen till Södertälje, där tidningen trycktes...

På den tiden användes gnuggbokstäver till rubriker och fotosättning till resten av texten i tidningen. Hittade man svåra fel i texterna under natten fick man hämta ny sättning på onsdagsmorgonen för att få den monterad på väg till trycket.

Mindre fel löstes med snitsig skalpellteknik - vi nådda alla kvickt ren kirurgnivå och kunde med ett par snabba snitt byta placering på omkastade bokstäver som "l" och "i" utan att ens Czeslaw Slania (svensk världsberömd frimärksgravör) upptäckte saken.

Musik kan ge outsinlig kraft - det var den vi gick på. Och den enda vägg
vi slickade på var "hetväggen", som Nylin var främste påhejare av.

Så blev det då dags att uppmärksamma
att 25 år passerat sedan premiärnumret.
Vad är då lämpligare än att visa upp lite interiör från Brunnsgatan 4 där vi tillbringade merparten av vårt vakna liv under ett par år?! Det var 100 arbetstimmar per vecka som kröntes med att vi varannan tisdagsmorgon lämnade våra hem för att återvända dit först när tidningen lämnats till tryckeriet. I praktiken betydde det sträckjobb över natten till onsdag för- eller eftermiddag, lite beroende på hur bra jobbet gick. Alla

Semlor var den enda lyx vi unnade oss.

Lyx som vi fick däremot kom i form av generöst stort tålamod från våra nära och kära. Utan deras stöd hade det aldrig fungerat.

Ett stort tack till alla er som fanns där för oss då. Schlager var lika mycket ert verk!